Ioga per adolescents

Si estàs interessat en saber més sobre el ioga per adolescents, no dubtis a contactar-me

Tallers de ioga integral per a adolescents.

 L’adolescència és aquella etapa on es fa el trànsit des de la infància a l’edat adulta. Durant aquest procés la noia o noi anirà adquirint una major independència i seguretat en ell mateix que el portarà a entrar en conflicte amb figures importants que té al seu voltant. Els canvis seran a nivell físic i emocional i en algun moment els pot resultar difícil controlar els seus impulsos i sentiments. Necessitaran ser acceptats pels seus iguals i, per això, buscaran evadir-se amb la colla o cercle d’amics fugint del control parental i buscant autoafirmació.

Proposo una activitat de ioga exclusiva per a ells. Aquesta proposta neix des de el plantejament que ens hem fet com a professors de ioga imaginant-nos com hauria canviat la nostra adolescència si haguéssim practicat ioga des de joves. Treballem des del convenciment que el ioga pot ajudar-los en aquesta etapa de la vida i viure-la amb més consciència i d’una manera més autèntica.

Proposo sessions on treballarem el cos físic, la respiració, la consciència postural i emocional, on hi haurà espais per a comunicar-se amb els demés i a la vegada ballar, cantar, escoltar, entrar en silenci, interactuar en treballs per parelles…

Les sessions s’inicien amb un espai de silenci i exercicis de respiració, passant a escalfar lentament el cos i les articulacions. Un cop aconseguit un to correcte entrem en moviment més actiu amb danses, karanes i salutacions al sol, seguit de postures estàtiques i acabant amb una bona relaxació. Els minuts finals es reserven deixant que els participants puguin expressar i compartir qualsevol cosa sobre de la sessió viscuda o alguna inquietud personal que vulguin expressar.

El ioga pot ajudar-los a:

  • Acceptar el seu cos tal i com és a partir d’un treball físic profund.
  • Flexibilitzar el cos i el més important, la seva ment.
  • Millorar la seva autoestima.
  • Valorar la salut adquirint bons hàbits i fugint de dependències a productes nocius i addictius.
  • Aprendre a respectar els companys i valorar l’opinió de cadascú.
  • Augmentar la capacitat de concentració.
  • Alliberar les tensions que porten dins amb exercicis de mobilització energètica.
  • Riure i passar-ho bé.
  • Desenvolupar el criteri propi davant allò que volen fer amb la seva vida.