Hatha Vinyasa i karanes

Hatha Vinyasa es refereix al “moviment corporal coordinat amb la respiració”. Enllacem diverses asanes de ioga deixant que la respiració guií el moviment.Buscant la bellesa en les transicions i que aflori la creativitat en nosaltres. Convertim la sessió en una dansa que s’atura i arranca. Els Karanes són un vinyasa en forma de dansa acompanyat d’una musica que ens ajuda a crear bellesa, despertar i interiorització.

El Hatha Vinyasa Yoga, és un ioga actiu, dinàmic i intens, on es tonifica la musculatura i flexibilitza cos i ment mitjançant una pràctica dinàmica.

El moviment és vida, i el Hatha Vinyasa, vitalitza tot l’organisme. Millora la circulació de la sang, activa el nostre sistema nerviós i desperta la coordinació entre moviment i respiració aportant presencia a cada instant.

Els comuns Surya Namaskar (salutacions al sol) son els karanes per excel·lència, que ens serveixen per activar i escalfar el cos, connectar amb la nostra respiració més profunda i ens aporten informació sobre el nostre estat emocional i físic.

El Vinyasa és una tècnica més que ens ofereix el Hatha yoga, nodrint els ancestrals asanes i acompanyant-los de salutacions al sol. Com diu Andrei Ram, són l’ADN del ioga, coordinant les postures més bàsiques en forma d’escalfament per a poder arribar a una pràctica més avançada.

Les salutacions al sol són els karanes primogènits, però cal tenir en compte que a mida que aprofundim en la pràctica dels àssanes podem inventar els propis karanes, seleccionant unes quantes postures que ens interessi practicar, alguns mudres i enllaços necessaris i elegint la música que més ens inspiri.