Hatha Vinyasa i karanes

Hatha Vinyasa es refereix al “moviment coordinat amb la respiració”. Enllacem diverses àssanes de ioga deixant que la respiració guií el moviment i que el mateix moviment ens porti cap a la següent postura. Els Karanes són un vinyasa en forma de dansa acompanyat d’una musica que ens ajuda a crear bellesa, despertar i interiorització.

El Hatha Vinyasa és un ioga actiu, dinàmic i fort, on tonificarem profundament la musculatura i flexibilitzarem el cos amb la repetició d’assanes.

El moviment és vida i el Hatha Vinyasa vitalitza tot l’organisme millorant la circulació de la sang i activant el nostre sistema nerviós, despertant la coordinació entre moviment i respiració i per tan aportant plena consciencia.

Els comuns Surya Namaskar (salutacions al sol) son els karanes per excel·lència, que ens serveixen per activar i escalfar el cos, connectar amb la nostra respiració més profunda i ens aporten informació sobre el nostre estat emocional i físic.

El Vinyasa és una tècnica més que ens ofereix el Hatha yoga que s’ha practicat durant centenars d’anys en forma de salutacions al sol, com diu Andrei Ram, són l’ADN del ioga, ja que coordinen les postures més bàsiques de forma dinàmica i compassada amb la respiració.

Les salutacions al sol són els karanes primogènits, però cal tenir en compte que a mida que aprofundim en la pràctica dels àssanes podem inventar els propis karanes, seleccionant unes quantes postures que ens interessi practicar, alguns mudres i enllaços necessaris i elegint la música que més ens inspiri.