Antar Mouna, Silenci Interior

Després d’anys practicant Ioga Integral amb tots els aspectes que engloba decideixo que, davant de tantes tècniques, pranayames i pràctiques diferents, anar a buscar una tècnica sola per treballar-la a fons durant un temps.

És així com he decidit centrar-me en una tècnica meditativa bàsica de purificació mental que aplico cada dia després de la pràctica d’assanes. Us parlo d’Antar Mouna, la meditació del silenci interior, una pràctica integral que ajuda a preparar el terreny per què algun dia esdevingui l’estat de meditació. Es divideix en sis diferents fases que aniré desglosant al llarg de les properes Newsletters, avui només la presentaré a mode d’introducció.

Introducció a Antar Mouna.

És una tècnica de purificació mental necessària per a preparar el terreny cap a l’estat de meditació. el qual arribarà, o millor dit, esdevindrà, en el moment en que estiguem preparats. El camí per arribar a la meditació és llarg i requereix de disponibilitat, constància, paciència i voluntat. Cal, per tant, arremangar-se i no tenir cap pressa per arribar a la meta.

Antar Mouna és una tècnica bàsica, adequada per practicants que tinguin interès en aprofundir i investigar en el gran oceà que representa el món interior.

Les eines que necessitarem per a recorre aquest camí són, l’observació i la consciència, sense pretendre, en un principi canviar res, només ser. Serà a partir de l’observació a nivell físic i sensorial, que anirem avançant cap a una trobada amb la nostra ment.

A mida que avancem, el viatge ens porta a mirar, cara a cara, la nostra ment. Sense interferir en res, tan sols observar, acceptar i comprendre com funciona. Restar connectats en el moment present, permetent que tot ocorri, sense aferraments ni rebuig. És a partir d’aquesta observació que anirem agafant consciència dels condicionaments i mecanismes que ens governen. Un cop descoberts aquests condicionaments, aquests perden força i fins i tot es van dissolent.

Cal veure doncs, que tot allò que necessitem per evolucionar està dins nostre i valorar tot el temps que gastem buscant-ho fora. Aquest exercici, que en un principi practicarem en un espai íntim, apartat i silenciós per tal de fer-ho més senzill, aviat el podrem anar aplicant en la nostra vida diària, mentre treballem, conduïm, viatgem, parlem, escoltem, etc.

Amb el temps, la pràctica anirà cap a terrenys més pantanosos, on haurem d’afrontar samskares, impressions de la ment subconscient, que generen les creences, actituds i la personalitat de les persones. A vegades aquests samskares poden ser negatius, ens bloquegen i ens condicionen, no ens deixen avançar, ni en la meditació ni en la vida.  Si volem caminar cap a un estat meditatiu que sigui el més estable possible, caldrà enfrontar-los.

Així doncs, properament, aniré desglossant fase per fase, deixant-nos de teories i definint de manera pràctica cada fase per si us animeu a caminar amb mi.

Feliç viatge, ja us podeu anar calçant les xiruques, que segur que haurem de creuar alguna tartera.