Antar Mouna, Silenci Interior, Fase 3

Després d’un cert temps (entre 2 i 4 mesos) d’observar els pensament i Chidakasha, la pantalla mental, arriba el moment de començar la Fase 3 d’Antar Mouna. Mai oblidem les fases anteriors, les podem anar practicant juntament amb la tercera.

Un cop introduïda la meditació Antar Mouna en el primer post,

I un cop definides les Fase 1 i la Fase 2 de la meditació,

aprofundirem encara més amb la Fase 3.

Fase 3 Creació i eliminació de pensaments a voluntat.

Antar Mouna és una pràctica per purificar la ment de forma sistemàtica i gradual. Després d’una fase on deixàvem la porta oberta a tots aquells pensaments espontanis que poguessin aparèixer, ens centrarem ara en tots aquells Samskares profundament arrelats ( +info sobre Samskares) i per tant, no poden sortir tant espontàniament.

En aquesta fase crearem voluntàriament els pensaments per tal de fer aflorar aquells que estan profundament enterrats. Per activar al màxim l’eficàcia d’aquesta fase caldrà triar temes negatius i incòmodes, que faran ressorgir Samskares enterrats profundament i els passarem de l’inconscient al conscient. En aquest pas, els pensaments-impressions perdran tota la força emocional. Un cop tractat un pensament, en buscarem un altre.

És una fase per arremangar-se de valent. Aquí, deixem tot allò intranscendent, i ens centrem amb aspectes personals conflictius. Poden ser; pors, dependències, el sexe, l’egoisme, l’angoixa, actituds violentes, la mort, l’enfermetat, els gelos, etc.

Importantíssim mantenir la consciència testimoni, sense involucrar-se ni identificar-se amb els pensaments, ja que això impediria una acceptació i comprensió de la situació.

En aquesta fase també serà interessant alternar la seqüència de pensaments creats voluntàriament amb períodes d’observació passiva de la pantalla mental (Chidakasha). Això ens permet afluixar el treball fet durant l’observació de pensaments i obra una finestra per que es manifestin més Samskares.

La fase 3 es divideix en diversos estadis.

  • Estadi 1: Introducció. La postura ideal és assegut a terra o en una cadira, amb l’esquena ben alineada i buscant màxima comoditat. Espatlles obertes i relaxades. Mans sobre els genolls en chin mudra o gñana mudra. Practicarem la fase 1 d’Antar Mouna durant cinc minuts per anar-nos ubicant.
  • Estadi 2: Creació i eliminació de pensaments. Tria un pensament, com més conflictiu millor i desenvolupa’l durant uns minuts. No permetis l’aparició de pensaments espontanis, centra’t en el pensament escollit. Observa’l i desenvolupa’l amb l’atenció testimoni, sense involucrar-se emocionalment. Després d’uns minuts, fes-lo fora del teu pensament. Ara tria’n un altre de nou, pot ser relacionat amb quelcom que has viscut en el passat o de forma més generalitzada, sobre la mort, enveja, gelos, etc. Encadena quatre o cinc pensaments i atura’t.
  • Estadi 3: Observació de chidakasha. Observa aquest espai en tot moment activant la consciència testimoni. Pot ser que apareguin formes, colors, dibuixos, foscor, res … A mida d’anar observant és possible que apareguin nous pensaments-emocions que provenen del passat. Simplement observa. No n’esperis res, i tot serà possible.
  • Estadi 4: Alterna els dos estadis anteriors. Ves alternant els estadis 2 i 3 tal i com hem fet fins ara.
  • Estadi 5: Conclusió de la tercera. Respira profundament prenent consciència de tot l’organisme i tanca cantant tres oms.
  • Cal realitzar aquesta pràctica durant uns dos mesos de forma diària, fins que la pantalla mental s’activi. No començarem la quarta fase d’Antar Mouna fins haver treballat aquesta suficientment.

BAIXA’T L’INFOGRÀFIC ANTAR MOUNA FASE 3 EN PDF.