Antar Mouna, Silenci Interior, Fase 2

I mica en mica anem avançant, i incloem la fase 2 en el treball de meditació. No és que la fase 1 quedi oblidada, sinó que i sumem un graó més.”

Un cop introduïda la meditació Antar Mouna en el primer post,

I un cop definida la Fase 1 de la meditació,

Seguim doncs el camí que hem començat per tal d’aprofundir més i més!

Fase 2 Contemplació dels pensaments espontanis.

En aquesta fase pren tota la força el conservar la consciència testimoni, és a dir, ser un espectador de tot allò que la ment ens va manifestant. Tan se val si són pensaments agradables o no, caldrà observar-los sense jutjar ni prendre part, deixar lliures les emocions que cada pensament va despertant.

L’objectiu és buscar una purificació mental després d’anys intentant apartar, esborrar, amagar, tots aquells pensaments que no crèiem correctes o catalogàvem de nocius. Així que, ens obrim a tot allò que vingui per tal d’eradicar per sempre els continguts mentals que són un obstacle a la nostra expressió més espontània, lliure i creativa.

Caldrà prendre distància i no identificar-se amb la ment permetent que els pensaments apareguin i, a partir de l’observació continuada, vagin perdent força i quedin diluïts per si sols.

La fase 1 es divideix en diversos estadis.

  • Estadi 1: Preparació preliminar. La postura ideal és assegut a terra o en una cadira, amb l’esquena ben alineada i buscant màxima comoditat. Espatlles obertes i relaxades. Mans sobre els genolls en chin mudra o gñana mudra. Practicarem la fase 1 d’Antar Mouna durant cinc minuts per anar-nos ubicant.
  • Estadi 2: Observació dels pensaments espontanis. Dirigeix l’anteció cap al teu món interior. Permet que la ment es manifesti lliurament, i apareixeran pensament espontanis. No intentis dirigir, ni reprimir cap pensament, ni triïs quin pensament et convé més. Observa com els pensaments apareixen, es desenvolupen i desapareixen. Mira’ls sense identificar-te amb ells. Tan se val si són pensaments, imatges, emocions, connecta amb el teu observador intern que tot ho veu sense actuar. Observa també els espais sense pensaments que es puguin produir entre una visió i una altra, t’ajudaran a veure que tu no ets el pensament ja que de tant en tant no n’hi ha i tu segueixes allí observant.
  • Estadi 3: Observació de chidakasha. L’espai fosc que veus davant els teus ulls tancats es anomenat; Chidakasha. És l’espai mental on s’interconnecten els nivells conscient, subconscient i inconscient. Observa aquest espai en tot moment activant la consciència testimoni. Pot ser que apareguin formes, colors, dibuixos, foscor, res … A mida d’anar observant és possible que apareguin nous pensaments-emocions que provenen del passat. Simplement observa. No n’esperis res, i tot serà possible.
  • Estadi 4: Alterna els dos estadis anteriors. Ves alternant els estadis 2 i 3 en períodes de 5 minuts cada un. Ah, he trobat una aplicació per mòbil ideal per a realitzar aquests treballs, es diu INTERVAL TIMER, i et permet realitzar els intervals de temps que vulguis mentre et va avisant amb un “Bip”.
  • Estadi 5: Conclusió de la segona fase. Respira profundament prenent consciència de tot l’organisme i tanca cantant tres oms.
  • Anirem alternant els estadis de cinc en cinc minuts fins a un màxim de 25-30 minuts per començar. Cal realitzar aquesta pràctica durant uns dos mesos de forma diària, fins que la pantalla mental s’activi. No començarem la tercera fase d’Antar Mouna fins que ens sentim del tot indiferents respecte els pensaments espontanis.

BAIXA’T L’INFOGRÀFIC ANTAR MOUNA FASE 2 EN PDF.