Subscriu-te aviat, les places són limitades

Sessió de Naad Yoga Vinyasa

El Consorci de les Gavarres organitza aquest any el 26 aplec a Sant Cebrià dels Alls. Entre les activitats que ofereix hi haurà dues sessions de Naad Yoga Vinyasa, on volem fondrem la pràctica del ioga físic amb el só que els ioguis sikhs. Tot passarà dins de l’església de Sant Cebrià dels Alls, al bell mig de les Gavarres envoltat dels turons més alts del Massís.
Serà una sessió inclosa dins l’aplec que cada any el Consorci proposa i que consisteix en una pujada a peu fins a la parròquia, un esmorzar gratuït pels caminants i diverses activitats (tallers de caixes nius, passejada etno-botànica, gimcana historiogràfica, tant per a adults com per a nens. Pots consultar aquí el programa. És un plaer poder formar-ne part aquest any i sobretot que hagin apostat per a dur a terme una activitat de ioga i ioga del so. Estarem encantats de ser-hi.
Els orígens de Sant Cebrià s’han de situar al segle XI, quan apareix en documents del 1062 i 1064. en aquells anys era l’església parroquial d’un conjunt de masos dispersos. A inicis del segle XIV es tenen documents més de 40 masos.

L’edifici de l’església data del segle XII i XIII (romànic tardà). No obstant als segles XVII i XVIII s’hi feren diverses intervencions: les dues capelles laterals i la sagristia; les quals ens donen la imatge actual.

Sant Cebrià també es distingeix pel conjunt arquitectònic que forma a l’estar adossada a una masia i aquesta a la rectoria. La masia era la casa forta de la família foixa, coneguda com el castell de Camos (la denominació li val la declaració de BCIN). La família Foixà va dedicar un segon altar a Santa Maria dins l’església.

Al 1991 un particular va comprar l’església i la rectoria al Bisbat. Al 2002 va cedir l’església al Consorci de les Gavarres, el qual va iniciar un procés de recuperació de l’element per poder-lo destinar a punt d’informació.

   19 setembre 2021 GIRONA

11.00 a 12.00 i de 12.30 a 13.30 h

Gratuit, cal inscripció prèvia.