Antar Mouna, Silenci Interior, Fase 6

Després d’un temps de treballar a voluntat la mirada a Chidakasha eliminant qualsevol pensament que pugi aparèixer i buscant l’estat de silenci interior podrem encarar la fase 6.

Un cop introduïda la meditació Antar Mouna en el primer post,

I un cop definides les Fase 1, la Fase 2, la Fase 3, la Fase 4 i la Fase 5 de la meditació,

seguim avançant amb la Fase 6.

Fase concentració en el símbol psíquic. 

Posarem en funcionament aquesta fase després d’haver practicat suficientment les anteriors.

Seguim en el treball d’Antar Mouna afegint en aquest cas l’ús del símbol psíquic. El símbol psíquic és una representació gràfica com podria ser un mandala o un Yantra. Aquests són figures geomètriques formades per cercles, quadrats i triangles amb una significació específica i una energia molt poderosa. A través de l’observació d’un Yantra, pots descobrir la seva essència i per tant la teva. També podria ser un símbol psíquic el símbol de l’Om.

Així que, tingues a punt el símbol psíquic amb el que vulguis treballar per tal d’observar-lo en la primera fase de la meditació. Aviat t’explicaré com treballar amb bahir trataka, l’observació del símbol extern per tal de fixar-lo en la teva ment.

La fase 6 es divideix en diversos estadis.

  • Estadi 1: Introducció. La postura ideal és assegut a terra o en una cadira, amb l’esquena ben alineada i buscant màxima comoditat. Espatlles obertes i relaxades. Mans sobre els genolls en chin mudra o gñana mudra. Recitarem el mantra Om tres vegades.
  • Estadi 2: Observació de Chidakasha i expulsió de pensaments. Immobilitza el cos i activa la postura de meditació. Quan sentis que el cos està el més relaxat possible porta la teva mirada cap a chidakasha, la pantalla mental. Mantingues la direcció de l’observació sense deixar que els pensaments se t’enduguin.
  • Estadi 3: Símbol Psíquic. Crea una imatge interna del teu símbol psíquic i visualitza’l. En cas que no l’hagis memoritzat, en fas una copia, el penges a la paret a l’alçada dels ulls i el pots mirar una estona abans de tancar els ulls i imaginar-lo. Si en qualsevol moment l’imatge es deforma o perd força, així que te n’adonis, activa de nou l’imatge a chidakasha. No deixis que la ment et faci divagar o et tregui de la pràctica. Sigues un amb el teu símbol i no deixis que perdi força.
  • Estadi 4: Final. Respira profundament prenent consciència de tot l’organisme i tanca cantant tres oms.

Cal practicar regularment aquesta fase sisena fase fins que puguis centrar el símbol psíquic en l’espai de chidakasha.