Antar Mouna, Silenci Interior, Fase 5

Un cop ja tinguem ben treballades les 4 primeres fases, abordem el treball de la fase anomenada Silenci Interior a que ens portarà a a profundir en la interiorització a traves del sisè pas cap a la Il·luminació que va definir Patañjali.

Un cop introduïda la meditació Antar Mouna en el primer post,

I un cop definides les Fase 1, la Fase 2, la Fase 3 i la Fase 4 de la consciencia de pensaments espontànis,

seguim avançant amb la Fase 5.

Fase 5 Silenci Interior.

De nou, posarem en funcionament aquesta fase després d’haver practicat suficientment les anteriors.

En aquesta fase accedim al nivell de pratyahara, un estat mental lliure de pensaments i imatges que anomenarem silenci interior. Pot ser que apareguin encara pensaments, els quals intentarem expulsar amb determinació, sense que prenguin el protagonisme a la pràctica. En cas que fossin imatges, tampoc deixem que es desenvolupin i seguim connectats a la pantalla frontal Chidakasha.

Aquesta absència de distraccions ens portarà cap a una sensació de buit intern que connecta directament amb el nostre ésser intern. Aquest silenci interior és el mitjà a través del qual buscarem l’estat meditatiu, el silenci interior no és la finalitat última.

La fase 4 es divideix en diversos estadis.

  • Estadi 1: Introducció. La postura ideal és assegut a terra o en una cadira, amb l’esquena ben alineada i buscant màxima comoditat. Espatlles obertes i relaxades. Mans sobre els genolls en chin mudra o gñana mudra. Recitarem el mantra Om tres vegades. Durant uns minuts practica la quarta fase d’Antar Mouna (Observació i eliminació de pensaments espontànis).
  • Estadi 2: Silenci interior. Dirigeix tota la teva atenció en exclusiva a l’espai fosc davant els teus ulls tancats, Chidakasha. Si apareix algun pensament o imatge, el fulmines amb determinació i segueixes amb la atenció única. No et permetis ningún pensament, font-te amb Chidakasha, la pantalla mental i expandeix la seva grandesa, i converteix-te tu en el silenci interior, en un estat de no pensament, només quedarà la teva presència, només quedaràs tu, el Ésser.
  • Estadi 3: Final. Respira profundament prenent consciència de tot l’organisme i tanca cantant tres oms.

El silenci interior et portarà directe cap a la consciència del teu ésser. Cal practicar regularment aquesta fase quarta fase fins que els pensaments s’aturin i desapareixin de forma gairebé total.