Antar Mouna, Silenci Interior, Fase 4

Després d’un temps (entre 2 i 4 mesos) de treballar a voluntat amb els pensaments més incomodes i gratar profund amb el inconscient, arribem a la Fase 4 d’Antar Mouna, que no és res més que una conseqüència de les anteriors.

Un cop introduïda la meditació Antar Mouna en el primer post,

I un cop definides les Fase 1, la Fase 2 i la Fase 3 de la meditació,

seguim avançant amb la Fase 4.

Fase 4 Consciència dels pensaments espontanis i eliminació dels mateixos a voluntat.

Posarem en funcionament aquesta fase després d’haver practicat suficientment les anteriors.

En aquesta fase tornarem a observar els pensaments espontanis que broten del subconscient. Si no n’apareixen, paciència, seguim observant i segur que s’activaran. Cal estar atents a aquells pensaments que sorgeixen amb gran força o que són reiteratius.

El treball de les tres fases anteriors ens haurà ajudat a purificar els continguts mentals superficials, per tant els pensaments que apareguin ara provenen de capes més profundes.

Observarem aquests pensament reiteratius amb desaferrament i activant la consciència testimoni. Observarem cada pensament fort o repetitiu, el repensarem i l’expulsarem. T’has d’enfrontar al pensament fins que veus que no t’afecta. Així com en la Fase 3 ens centràvem en pensaments negatius, ara, a la Fase 4, ens és indiferent el tipus de pensament.

Importantíssim mantenir la consciència testimoni, sense involucrar-se ni identificar-se en els pensaments.

Practicarem aquesta fase fins observar que els pensaments espontanis han disminuït.

La fase 4 es divideix en diversos estadis.

  • Estadi 1: Introducció. La postura ideal és assegut a terra o en una cadira, amb l’esquena ben alineada i buscant màxima comoditat. Espatlles obertes i relaxades. Mans sobre els genolls en chin mudra o gñana mudra. Recitarem el mantra Om tres vegades.
  • Estadi 2: Observació dels pensaments espontanis. Immobilitza el cos i activa la postura de meditació. Quan sentis que el cos està el més relaxat possible observa el fluir dels pensaments espontanis. Ni els ofereixis resistència ni els desenvolupis. Roman indiferent, siguin positius o negatius.
  • Estadi 3: Observa, repensa i expulsa. Durant la fase d’observació veuràs que alguns pensaments es desperten amb més força o tendeixen a repetir-se. Retén aquests pensaments en la teva ment uns segons. Observa’ls, repensa’ls i expulsa’ls.
  • Estadi 4: Alterna els dos estadis anteriors. Ves alternant els estadis 2 i 3 tal i com hem fet fins ara. Alternem el fluir dels pensaments espontanis amb la retenció, observació, reflexió i expulsió dels pensaments més notòris.
  • Estadi 5: Conclusió de la tercera. Respira profundament prenent consciència de tot l’organisme i tanca cantant tres oms.

Cal practicar regularment aquesta fase quarta fase fins que els pensaments s’aturin i desapareixin de forma gairebé total.